Telemetrie

De ElliTrack loggers kunnen op verschillende manieren de in het veld verzamelde gegevens naar het ElliTrack.nl portal sturen.

Gangbaar is het gebruik van het netwerk voor mobiele datacommunicatie, in de loop der tijd ontwikkeld van 2G naar 3G en nu 4G, straks 5G. Het mobiele datacommunicatie netwerk heeft een zeer goede dekking, extreme betrouwbaarheid en de kosten zijn in de loop der tijd op een zeer laag niveau gekomen voor toepassingen met weinig data. Het versturen van data kan heel energiezuinig en snel, waardoor loggers in het veld langdurig op een batterij kunnen werken. Er is geen principiƫle limiet op de hoeveelheid data die verstuurd kan worden en er kan gemakkelijk data naar het meetpunt in het veld worden gestuurd (denk aan terugkoppeling over de overgedragen gegevens en het doorsturen van instellingen en software updates).

Sinds enige tijd zijn er verschillende partijen die een alternatief data communicatie netwerk bieden: LoRa. LoRa is voornamelijk ontwikkeld voor het Internet Of Things (IoT), waarbij (kleine batterijgevoede) sensoren heel energiezuinig kleine hoeveelheden data kunnen versturen. Dit is uiteraard ook voor het doorsturen van waterstanden een mooie techniek.

De ElliTrack logloragers zijn verkrijgbaar met LoRa communicatie. De werking is t.g.v. beperkingen van de LoRa communicatie anders dan de loggers met GSM communicatie. De hoeveelheid data die kan worden verstuurd is beperkt. Er is nauwelijks terugkoppeling mogelijk naar de meetpunten in het veld. Er moet nog veel ervaring opgedaan worden met de dekking van de netwerken in de praktijk.

Leiderdorp Instruments biedt complete ontzorging waarbij u een volledig eigen LoRa omgeving kunt opzetten en beheren.

Wilt u aan de slag met LoRa? Wij wisselen graag met u van gedachten over de voor- en nadelen en de praktische invulling!

Neem nu contact op als u wilt weten wat LoRa voor uw organisatie kan betekenen.

 

Lees meer over de verschillende loggers.